• Etusivu
• Esittely
•Teoksia
•CV   
• In English

Geometrisia muotoja ja tunnelmia

Olen taidemaalari ja graafikko. Työskentelen öljy-, akryyli- ja vesiväreillä, teen puupiirrosgrafiikkaa ja sekatekniikkatöitä. Piirrän myös sarjakuvia nimimerkillä Hilmis.

Käytän usein geometrisia muotoja töitteni rakenteiden pohjana. Muodostelen erilaisia yhdistelmiä kolmioista, neliöistä ja ympyröistä. Käytän harppia ja viivoitinta, joskus maalarinteippiäkin rajaukseen.Teosteni
geometria on kuitenkin pehmennettyä, työni eivät edusta varsinaista konkretismia, eikä niiden
pohjavire ole älyllinen, vaan tavoittelen paremminkin henkilökohtaisia tunnelmia. Olen kiinnostunut myös maisemallisista tila- ja etäisyysvaikutelmista.

Siltoja, torneja ja ikkunoita

Viime aikoina olen siirtynyt geometrisista kuvioista vapaampiin muotoihin. Esittävyys on lisääntynyt töissäni,
niistä löytyy rakennuksia, siltoja ja torneja. Erityisesti minua kiinnostaa aiheena ikkuna. Se rajaa ja yhdistää tiloja, ja se voidaan käsittää myös symbolisesti. Ikkunasta voidaan katsella ulos, mutta ikkunaa ja katselijaa voidaan myös tarkastella ulkoapäin.

Teokseni muodostavat usein sarjoja. Toistan samaa aihetta värejä ja valaistuksia muunnellen. Sarjallisuus avaa mahdollisuuksia näyttelytilan haltuunottoon, sarjoilla voin tutkia yhdistelmiä ja vivahteita, voin kuvata
ajan kulumista.

Sarjakuvia

Piirrän sarjakuvia nimimerkillä Hilmis Lumiluola.